Gevulde kalkoenfilet

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.

Snij de bleekselder in even kleine blokjes als de appel.

Meng het gehakt met de appel, de selder, de salie, de rozijnen en de abrikozen. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de kalkoenfilet met een vlijmscherp koksmes in dunne lapjes.

Leg de kalkoenlapjes tussen 2 vellen huishoudfolie. Sla ze met een deegroller tot dunne lappen. Verwijder de folie.

Verdeel de vulling over de lapjes en rol deze op.

Wikkel de pancetta er stevig omheen. Steek of bind indien nodig vast met tandenstokers of keukentouw.

Verhit de boter in een pan en bak de rolletjes rondom rond aan tot ze goudbruin zijn.

Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Werk af met fijngesnipperde peterselie.