Griekse lamskoteletjes met geplette citroenaardappelen

Maak een marinade van een flinke scheut olijfolie, de knoflook, 2 eetlepels van de oregano, peper en zout. Wentel de lamskoteletjes in de marinade en laat ze 1 uur staan op kamertemperatuur.

Bereid intussen de aardappelen. Kook deze gaar in de schil. Giet af en laat uitlekken.

Gebruik nu een pureestamper. Leg de aardappelen naast elkaar op een lichtjes ingeoliede bakplaat. ‘Plet’ elke aardappel zachtjes want hij moet nog enigszins heel blijven.

Meng de knoflookboter met de rest van de oregano en het citroensap. Verdeel dit mengsel over de aardappels. Breng verder goed op smaak met peper en zout.

Zet vervolgens onder de grill totdat de aardappels een mooie korst hebben. Bak intussen de lamskoteletjes in een braadpan, op de barbecue of in de grillpan.