Kip curry met gebakken rijst

Bestrooi de braadkip langs binnen en buiten met kipkruiden. Bedruppel met olijfolie en masseer in de kip. Plaats de kip in een ovenschotel en zet 1 uur en 15 minuten in een op
180 °C voorverwarmde oven.

Maak intussen de currysaus.

Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak eveneens glazig.

Bestrooi met currypoeder en roer goed. Laat even meebakken en overgiet met de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de ananas goed uitlekken en snij in blokjes. Halveer de kerstomaten. Voeg ananas en kerstomaten toe aan de saus. Werk af met fijngesneden koriander.

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken.

Verhit in een wok of grote braadpan met anti-aanbaklaag de arachideolie. Roerbak hierin de rijst.

Voeg de geklutste eieren en de diepvrieserwten toe. Roer tot de eieren en erwten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met lente-uitjes.

Snij de kip in stukken.

Serveer elke portie met een beetje saus en roerbakrijst.