Red velvet cake

Beboter een grote, ronde cakevorm en bestrooi met bloem (of 2 kleinere cakevormen).

Meng in een grote kom 250 g boter met de suiker tot een romig mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft kloppen.

Voeg de bloem, de botermelk, de kleurstof en het cacaopoeder toe en roer goed.

Voeg dan de vanille, het zout, de bicarbonaat en de azijn toe. Meng voorzichtig.

Schep het deeg in de cakevorm(en). Laat +- 35 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven bakken, check met een satéprikker of de cake gaar (en droog) is.

Laat even afkoelen in de vorm en stort dan voorzichtig op een rooster.

Laat helemaal afkoelen. Snij de cake in 2 of 3 lagen met een broodmes.

Maak het glazuur: smelt de witte chocolade voorzichtig in de microgolfoven en laat lauw worden. Klop de roomkaas luchtig met de boter. Voeg dan de chocolade toe en roer tot een homogeen mengsel.

Smeer tussen elke laag cake een beetje glazuur en leg de lagen dan op elkaar. Werk rondom rond af met glazuur, of enkel de bovenkant.