Varkenstong met madeirasaus

Leg de tong voor de bereiding een dag in zoutwater.

Maak een bouillon van de gesneden groenten en kook hierin de tong tot ze gaar is. Varkenstong is na ongeveer 1,5 à 2 uur gaar.

Haal de tong uit de bouillon. Snij het achterste deel van de tong (dit wordt niet gebruikt). Laat de tong afkoelen en pel ze.

Snij de tong in plakjes.

Giet de warme bouillon door een zeef. Dit wordt gebruikt als fond voor de madeirasaus.

Maak een roux met de gesmolten boter en de vloeibare bloem. Voeg de bouillon, het glaasje Madeira en de tomatenpuree toe. Werk af met de room.

Smelt een klontje boter in een pan en stoof de fijngesneden champignons op hoog vuur.

Voeg de saus bij de champignons.

Breng op smaak met peper en zout

Meng de gesneden tong voorzichtig door de saus.

Serveer met aardappelpuree.