Luikse balletjes met pastinaakfrieten en veldsla

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui. Schep de uien uit de pan en hou apart.

Meng de helft van de gefruite uien met het gehakt. Voeg het ei en de panko toe. Meng goed en kneed tot kleine balletjes (zo groot als een pingpongbal). Bak deze rustig in een beetje boter, tot ze rondom rond goudbruin zijn.

Neem een diepe pan en schep de rest van de ui hierin. Zet op het vuur. Voeg de Luikse stroop, het bier en de rundsfond toe. Breng aan de kook en voeg dan de gehaktballetjes, het laurierblad, de tijm, peper en zout toe. Laat ± 25 minuten zachtjes garen.

Bind de saus met een beetje Maïzena Express.

Schil de pastinaken en snij ze in frieten. Meng met een beetje olijfolie en leg op een bakplaat. Zet ± 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven, of tot de frieten goudbruin en gaar zijn.

Was de veldsla en zwier droog. Meng met een fijngesneden sjalot, een beetje wijnazijn en olijfolie.

Serveer de Luikse balletjes met de pastinaakfrieten en de veldsla.